Wednesday, June 29, 2011 0 comments

:(

Not in the mood of doing anything.even eating.
Plis reply my msg.i need to explain.(sad---crying)
Tuesday, June 28, 2011 0 comments

guys,i pass paper kimia yuhuuuuuhuuuuu!~~

Nak kate ape lg.kalau nasi,dah jadi bubur.kalau air,dah mendidih.kalau mengamuk,dah abis barang kena baling,kalau………..kalau dah exam,mesti la ade result.

Seriously,simtom keNEVESan dan keTIDAKCELARUAN emosi  dah melanda hati dan jiwa sejak ade khabar angin yg result final akan release dis week.how laaa mereka2 bole kuarkan pulak fakta tnpa sijil pengesahan yg ONLY  3 OUT OF 66 lulus dengan jayanya paper organic chem.lagi la hati spt kaca terhempas ke batu kerikil.

Tepat jam 9.31.

Henset menVIBRATEkan diri tnpa dusuruh.

“wei ang tau kan result dah kuar?”

“wut????”

Dah otak dh tak bole fokus,hati dah lebih bedebar drpd saat wakil pihak laki nak sarung cincin(penah ke masalahnye??)dan mulut dgn tnpa insurans memuntahkan ayat berikut.

p/s:sila baca dgn behati-hati.kalau mkn,sila pause.kalau minum.abiskan titisan terakhir.kalau ade asma,sila ambik inhaler.

“beb,kalau aku..kalau ak pass paper kimia ni,mmg ak janji la,spe org 1st propose aku,aku trime trus.fullstop”

Dan nampaknye,aku tepaksa kotakan janji aku.(yela sgt ).sebab aku PASS paper org. chem. yg mmg killer ni.

All in all,dalam gembira sebab akhirnya mmpi ngeri kena repeat subjek org. chem. dh berlalu, rasa nk pukul2 mulut ni sebab ckp tak piker dlu pun ade.telajak ktm bole patah balik,telajak kata salahkan diri sendiri.=.=

Monday, June 27, 2011 0 comments

2 sebab kenapa aku rase nak hempas bantal kat dinding=.=

1.sebab seharian duk dpan lappy arini,semata-mata nk cari blog template kaler black&white,alih2 tau org yg memintak tu kate ape..”too funky la,it s not u”..

“kalau yg ni oke x?ak nk ltak,tp nnt ko ckp ak gedik”

“hmm,QUITE okay”

Ohh my..klau aku jumpa pakcik ni,mmg ak rebus jadi ketupat cicah rendang tok.

Nota kaki:jumlah page tekumpul sepanjang pencarian-----212+55
                  Jumlah website----5+4

2.sebab ptg tadi my adik kol.then terbitlah perbualan berikut.

“erin,mkn ape tu?”

“mkn cekodok udang.wahhh banyaknyer udang.”

Aku pun nak jugak!!

ohh mentang2 aku tader kat umah,kau conquer udang sorang2.unfair btul(muka nak nangis sambil pegang kotak tisu primer)

kesimpulanyer,

kurma ini mmg manis,tapi sayangnyer ari saya tak berapa manis”

p/s:entry ini adelah luahan hati semata-mata.takde jiwa yg terseksa atau merana saat ini.kerana si penulis telah kembali gembira apabila dpt turun dan mkn sebungkus nasi setelah seharian mengharung onak duri.biasalah,orang kuat iman mmg byk dugaaan.to pakcik dan adik,ampun maaf dipinta walaupun ari raya lambat lg.

peace(^_^)

Saturday, June 25, 2011 5 comments

sharing secret session??

sigh.this life is sometimes to hard,to cruel,and to unbearable.

Especially,when everyone is expecting too much to know other’s secret.

Where were u when I cried before?

What did you say when I got angry over small things yesterday?

And here are you now,

Begging in front of me,

Just to have what had been called as-sharing secret to bestfriend session-

This is just UNBELIEVABLE.

Forcing-is not my bestfriend’s attitude.

And of course,that’s not what I’m hoping for.

Please,I really don’t know how to scold ppl.

Especially my so-called-friend.

Y_Y

4 comments

yang ni janji tak tipu


1.ak tak minat kaler PINK.tp diri sndiri dah mula ragu2 dgn fkta tu,memandangkan 99% brang adelah bergenetik merah jmbu,atau merah separuh jambu atau senang kata berkaler JAMBU.

So,kaler ape kau suka?byk2 bebel satu point pun tade.

Ak suke…suke..dlu kecik2 suka biru,pastu  pepel,pastu rainbow kaler(palin tak bole blah),,tp yg latest,,teringin nak berhandbag merah,cantik woooo,,,dan spt yg disangka sejak mula gg bongsu tak tumbuh smpai la gg dah goyang,hasratku dihalang.”Nampak garang la aci,ko pkai pink la cantik sikt”.demmm!!

2.ak minat katun.

Tapi,tapi kenapa,,,kenapa org mesti kaitkan aku ngan citer2 romantik,yg pnuh sgn skandal.suami dirampas kwn baik.cinta terhalang.ohhh,,unbelievable.kalau 1 ari ak jd menteri komunikasi,ak nak mansuhkan citer2 ni. Sbab drama2 ni la ramai org terpengaruh.sume nk jd kwn mkn kwn.tak pecaye?tgok sponge bob, ade ke episode dia ngan Patrick berebut sandy?no such thing,ever and ever huhu..

3.aku bukanla vampire

Mngikut borang soal selidik yg dah diedarkan,rata2 mengatakan yg aku ni geek,kaki study,tak hirau dunia luar.

aci?aku takutla nak ckp ngan dia,dia tu asyik study je”

Dan ini jwapan ikhlas dri cik huda a.k.a kwn gossip terbaikkk

“bohonggg ja,,aci tu bukan stdy pun,,dia on9 je memanjang hg tau.bila dia stdy pun ak tatau”

Begitulah cerite nyer,seriang2 aku ni disamakan dgn semurung2 org yang tak da kehidupan.nak becinta pun dgn Pontianak.what the….

4.aku tak de boypren

Yg ni ak taktau kwn2 aku nk bace dri magazine mne.ade ke ptut ak yg begitu lah lbih mencintai laptop dri lelaki. Sayang wedges lebih dari  segalanya. Snggup tnggu youtube loading berjam2 semata2 nk tgok matluthfi tapi biar nset kat tilam kalau org lmbt sgt reply msg(pos laju pun lg efisyen).so,how could I’ve a boypren??

NONSENSE.

Wednesday, June 22, 2011 7 comments

when panda wants to say thank you

  • "biasa la tu..adat belajar
  • bila2 masa boleh jatuh
  • tp jangan terduduk lama2
  • belajar la bangun balik"

    "budak kecik ko jgn sedih2.ak nyanyi nak?"

    "panda,i send u a smiley" and let the smiley  remains as a secret huhu...

    klau la hero dan heroin2 ak ni takda mlm td,aku rse pg ni ak pegi lecture dgn mata yg sedia ade sepet betambah sepet.

    bukan snang nak mnghdapi kegagalan.lagi2 bila sendiri.
    tapi dengan ade nyer mereka2 ni,hati rasa sgt lapang.

    terimak kasih,kawan2 ku, tnpa korang,

    ak cuma akan jdi panda mata lebam yg tak mmpu nk bngkit dari kegagalan.

    peace(^_^)


Monday, June 20, 2011 3 comments

ohhh why=.=

Here I’m.melarikan diri dgn mnggunakan kuasa pecutan 180 km/sec dari MUKABUKU.setelah hati terasa bagai nk explode dengan org2 yg tak pernah biakan ak hidup aman dan tenteram.

Kenapa??

Kenapa mesti aku yg ditanya

Kenapa??

Kenapa mesti  tnya soalan yg sama

Kenapa??

Kenapa mesti kau yang tanya

Kenapa??

Kenapa tyme ni jugak tak tau sume benda.APE PUN TAK BOLEH(sigh)

Kenapa??

Kenapa laaa aku mesti tejebak dgn kau.aigooooo=.=

And kenapa??

Kenapa kau tak offline2 ni.get away from my life.dussshhhhh2!!


Saturday, June 18, 2011 9 comments

bila abah berpesan

Once upon a time, ayahku penah bepesan(macam nak berhikayat malim dewan la pulak), moto jdi saksi, otw nk g merempit ngan ayah nk g klas tusyen mse zmn muda2 dlu..

“kalau nak cari pasangan,cari yg tak merokok”

Actually ayat ayah aku tak seskema itu,tapi aku skemakan utk tujuan penegasan dan tunjukkan kematangan LOL

So,pesanan khidmat masyarkt dri stesen radio tak berbayar tu masih ak paku keras2 kt kpala,tapi,,aku mula tepikir risiko aku akan pakai baju berlabuci dgn mak guard yg mengipas ak selama satu hari tnpa bayaran a.k.a get married lambat sikit atau mungkin lmbt bnyak dari org lain.why?

Sbab pusing kanan pusing kiri tua muda tnggi rendah itam putih kuning langsat idung mancung kpala botak gemuk kurus kering,..

almost all,bukan semua, telah terang-terangan akan mnggunakan duit utk mmbeli beras dan ayam klau kami kawin nnt utk dunhill dan kwn stu opis merangkap geng main galah panjang, malboro.

So,nak kata ape lg.berdoa  aje.hrap2 yg nak sarung cincin nnt xda rokok dlm poket seluar dia.kalau tak,mmg merasa la aku jdi heroin slot samarinda bila cinta terhalang.btw,xpayah nak terhalang sgt,kalau dah bau rokok awl2 ak reject.

duta papan tanda "AWAS".duta tak duta,sory ak tak minat


Thursday, June 16, 2011 2 comments

nora elena VS ayam rentung

Gara-gara khusyuk tgok last episode of nora Elena, ayam yg selama ni aku tatang bagai minyak yg penuh dlm fridge tu, akhirnya rentung di tangan sendiri.



tapi,,,,,bukan salah ak pun,aku da pasang api tu sikit punya gentle lemah lembut dan memenuhi ciri2 gadis melayu dah, then ape nak buat, nasi dah jadi bubur, ayam dah jadi hangit.

moral of the story:api yg kecil jgn disangka tak dpt hangitkan ayam
Sunday, June 12, 2011 0 comments

mane ni?

Pandang kanan pandang kiri,

Tunggu-tunggu 1 jam lagi,

Log in log out 7 kali sehari,

Aissshhh,,mana lah dia tak online2 lagi=.=

2 comments

pak cik yong tau fu,saya turut bersimpati

Runsing,

Bila pikirkan nasib2 penjual yong tau fu dan burger di pasar semarak jaya,

Bila kawan2 sekarang,

Dah tak nak makan apam balik kampung raya puasa lg.

Tak style macam hana tajima,

Semua nk tikam kwn sendiri guna pisau lego.

Lepas tu suruh kawan yang ditikam tu mkn hati berulam jantung depan dia.

Dan setelah bawang2 yang ditumis itu mula garing.(hiperbola sikit=p)

Kwn digaul dengan sebati sambil tambah perasa ‘sedapnye ditipu’ dan sos ‘padan muka kau,kenapa percaya aku sgt’.

Siap dihidang.

Ohhhh,,,sgt simple.

Lagi simple dari masak nasi goreng ikan masin.

Alangkah indahnya dunia.kalau aku pun mampu buat mcm tu.
Friday, June 10, 2011 8 comments

puisi indah utk putera kembang semangkuk

Mari2 kawan dengar ini cerita,

Cerita putera kembang semangkuk pujaan Malaya,

Alkisah putera bersama hulubalangnya,

Merempit ibarat tak ingat dunia,

Arakian kagumlah sekalian manusia,

Dengan kelajuan motornya bak kuasa kuda gila,

Broom broom broooom putera makin bangga,

Melihat mamak di mannusalwa merenungnya dengan ternganga,

Gedebuk,ohhh apakah yang jatuh dari kepala,

Ku kira mahkota kurniaan raja langkasuka,

Rupa-rupanya,

Helmet sang putera merosak cerita,

Alahai helmet alahai intan permata,

Mengapa harus bergolek dijalan raya?

Tidak kah kau tahu,bahawa putera kembang semangkuk dah malu gilaaaaaa=p

0 comments

lempang laju2

Atas permintaan ramai,belog diupdate semulaaaa,,,walaupun tgn ni dah keras mcm batu kerikil.otak beku mcm kiub2 ais.seriously,cuba control senyum hehehe,tak tau nak update ape.bukan mood berblogging sekarang.now dlm musim bercucuk tanam dan menternak lembu ,kerbau,unta , cicak pun ternak gak,tapi tak masuk pasaran asia lg.

Now student2 U ngah besuka ria di alam riang ria raya dgn istilah ‘winter break’ selama 4 bulan. Sakanla korang ye bina badan kat umah.ni aku ni, berhempas pulas mengharung onak duri dlm mnuntut ilmu akidah,ibadat dan munakahat yang memang lngsung xda kaitan dengan biotech,ohh demm..

Sambil  tgok2 buku2 lcture yg harganya mencekik darah sampai kami serumah Cuma mampu mkn nasi berlauk sardine selama seminggu,hati terus meronta tanda protes.dari mula kuliah sampai dah nk final,susah btul akal ni nak  terima yg aku kna khatamkan gak bnda2 ni kalau xnk fail exam.gile x ikhlas punya niat.istighfar2.

Stress tak stress.life must go on yeahhhh!

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…..when he is back...

Hati mula bergolak balik.dan mendidih mcm sup panas yg dicampur dgn sedikit ayam,dan dihias dgn daun sup.kenapa,kenapa,kenapa?kenapa mesti nak datang balik?

I told u b4,kita dah takde ape2.nothing.zero.susah sgt ye nk paham.sekolah sampai dajah berape dlu?oohh lupa,dlm buku teks form 5 dlu xda ajar ‘cara2 nak paham bahasa’.

So,kalau ak jumpa dia lepas ni,AKU AKAN LEMPANG DIA LAJU2.
 
;