Monday, January 31, 2011 7 comments

1st date(jeng3x)

   
Hidayah nk mnulis entry nih adalah bler saat2 getir mak bg pop quiz mask mkanan tgh ari..tgok menu cm sng,aym mask kicap..tp gelabah tak gelabah,umo dah dua dekad,Cuma knal bwg putih ngan bwng merah,,yg lain pun knal la gak,tp kwn2 bese je,xdala rpat sgt..so,mmandangkan sye ni pari2 baek,sye nk tlong la korang,xnk bg ade org kna gelak cm mak gelak kt sye td bab xkenal ketumbar ngan lada itam..
Usyar gmbar2 ni,then bole hfal,dmi mse dpan hihi..







p/s:sengaje tak label,bg korang bedikari,spe hebat cuba la teka sume..dah lulus bru bole kawen tau hihihi..teringat dlu ade kwn tnya cmne nk msak ayam msak kicap,ak bantai merapu smpai mnum air dri cwn mlut kambing segala..glerrr,kan hudhud?


   
Sunday, January 30, 2011 2 comments

must read!

 

     
 BUMI MESIR KIAN BERGOLAK...

Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama.
Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya kita tahu yang sepatutnya kerajaan kita perlu secepat mungkin menghantar bantuan dan mengeluarkan rakyat kita dari sana.
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.
Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:
Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.
Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.
Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita
Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923
Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com
Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.
- Nadia
So what can you do now?
  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Aku sengaja mention @NajibRazak dalam tajuk entri supaya everytime orang retweet, akan automatically mention nama dia. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang aku galakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
  3. Share this on Facebook
4 comments

jauh bau bunga,dekat bau tahi..

mse kecik2 dlu,mmg hfal peribahasa ni untuk score A UPSR je..ble da bsar,tp org still pnggil kecik jugak hihi..bru lah tau kegunaan peribahsa ni..
·         Org2 yg bru kawen,dlu mse cnta jarak jauh mmg IMY & IMYT –ILY &ILYSM..wah2 mmg dnia mcm kter yg pnyer..klau salah sorang kentut bau kuning tlur pun rse cm bau perfume HUGO BOSS jer..kalau bole cm nk sruh kentut lg kan..ble da kawen,ckup 1 bulan jer  blom kentut pun da bau bsuk..apatah lg kalau tlan petai,jering,durian,…snggup stay kat garaj drpd duk dkt kan..am I right?pndai2 je..ckp mcm org da 12 taun kawen,piiirah…


·         Besfren:mse kt hostel mmg blik dya blik kte blik kte blik dya la..sehati sejiwa,sekicap seCOLGATE,,,kalau dya nanges kter yg kuar ingus..1 ari xdtg blik mmg idup rse tak sempurna..tp bler da duk serumah..aaaiiii…kalau bole nk pagar tndakan kwasan jajahan..TV tu kalau bole belah dua mmg syok a…magy dlu mkn semangkuk skarang ko cium bau je,kdkut,nk magy beli a sndiri..

·         Adek beradik:ibarat air dicincang tak kan putus,tp sye cincang air batu ptus je..siap bole buat milo ais lg…mse sorang duk kat johor sorang duk kat kedah,alahai…balik rya mmg nanges2 rndu teramat..terserlah la kseh syg yg tulus ikhlas tu..ibarat ombak dan pantai..kasut dan tapak kasut..pntu ngan tpmbol pntu..tp ble umah da dekat2..rse cm nk baling batu bata je kt tngkap umah abg tu..tanah sekangkang ank kera lahir pramatang pun nk jd isu mahkamah,untung tanah tak dpt,duit abes byr lawyer je.


p/s:ini pndapat sye,klau setuju bgusla..tak setuju,I dun care hihihi…


maaf,bunga kaktus tak masuk senarai ye..bnga kaktus mne ade bau,,ngek btol spe yg ltak ni..(adek ak)
                                             
9 comments

surprise!!


haha,kwn2..ni adalah post yg dah diedit,,sbab pas je sye post entry ni,rmai yg rsau tkut sye da obses sesat mereng,aishhh...awl2 lg da curious da ngan bnda ni..so sye pun kaji,dan nila hasilnyer,,jd pasni,xbole tipu sye lg okay!!









p/s:sye da try yg terbaek..pnt mngedit pic2 ni td..tp tbe2 takleh pulak tyme nak post..human is complicated,bnda alah ni super duper complicated..
4 comments

forgive me

I never thought dat I could do dis…I’m really sorry,I didn’t mean it,seriously..
If only I could return back the time,I wouldn’t ever make u hurt..
Perasaan besalah yg membuak-buak.bkn masalah cinta je yg mampu wat wyar kpla tecabut.
Mlm ni,sye rse bukan setakat wayar,plug2 kpla mcm da ptus..u’r so stupid!(I’m saying dis to myself)..
Forgive meL
Saturday, January 29, 2011 4 comments

saka

               Ape tu saka?
·         Walaupun soklan ni tak masuk exam organic chemistry,sains politik,PJK,tp korang kna la tau kan,pngetahuan am..mne tau 1 ari ank tnya,”abi,saka tu ape?”(pngaruh crite seram melayu yg belambak),”ow,saka tu kueh,dlu nnek slalu bg abi mkn,nmpk sgt bongok nyer…
Nk jd ayah cemerlang,ibu gemilang,kna jawab cm gini..
“syg,saka tu,jin yg ade dlm tbuh manusia.ade jgak yg pnggil pendamping.bnda ni bole ade dlm bdn kte samada kte tau atau tak,sbab dya dtg dri keturunan.jd,mungkin diturunkan pde kite tnpa kte tau,ataupun jin tu yg plih,sbab dya admire kte dlm byk2 ahli keluarga laen..”

Sng tak nk buang saka?
·         Mmg susah,kalau dibuang pun,kekadang dya akn balik lg pd tubuh tuanyer,liat btul..
Bile mse pulak org tu bole dpt saka tnpa dya sedar?
·         Haaa,untuk kes yg ni,dipanggil penurunan scra tak lngsung.cntohnyer,bler korang dpt keris,lembing,tombak,geliga,akik..slalunyer ble org yg pgang saka tu da mati la,so brang2 ni akn jadi brg pninggalan si mati,yg idup pulak sronok je kumpul brg antic,padahal tu sbnarnya lmbang .dlm bnda tu dah ade jin masing2,haiyook…
Jenis saka
·         Saka yg org guna untuk tujuan trtentu,cntohnyer bole buat ilmu pngasih,cari brg ilang,ataupun nk mncuri,jin pun pndai mncuri tau,Cuma dyorang takda jail je,sbab tu suka suki nk merompak.sometimes,saka ni org guna untuk sakitkan org lain,ni dah masuk wtak jhant ni,syaitan dpt bonus bulanan,sbab dah bejaye sesatkan manusia.
·         Saka pnyakit:pnyakit akibat gangguan iblis,syaitan dan sedare2 nyer,yg jd pde tiap kturunan.kalau dirujuk pde bomoh(isssshh,jmpa la ustaz,da byk ustaz nsem skarang),dyorg akn ckp gangguan makhluk halus,sihir n so on.secara moden nyer pulak,kalau kte rujuk pde doctor,mungkin sbab depression,halusinasi yg kritikal,ecece mcm doctor pulak..
Jd,mcm mne nak buang?
·         Jumpalah ustaz,jgn smpai bebomoh,last2 jd syirik,nauzubillah..yg pnting,dkatkan diri dgn Allah..


p/s:nape wt entry ni?
        Curious dgn filem&drama antu yg belambak.macm2 spesis ade.antu2 pun naek pamos mendadak,one thing,org bler nmpk antu jer msti lari lntang pukang,yg tak kuat lari pun bole pecut 180km/sec fuhhhhh…one day,tringin nak tgok citer,manusia msuk dlam dnia antu,agak2 antu lari tkjut ke idak…
bler la ak nk dpt trofi dlm ABPBH ni?
                                                        
2 comments

pRinCe cHarMiNg

                                                             
Spe pompuan,angkt tgn!(make sure deodorant da pkai)

Spe single,angguk 3 kali!
Spe takda perasaan,ttup laptop xpayah bce entry ni!(mati kering ler kalau sume ore ttup)
Okay now,insan2 terpilih(ecece mcm wt kursus motivasi plak)..ehem2..slalu brangan tak?1 ari jmpa prince charming..wah2 pastu mst tunduk malu2 tp mahu..5 mnit pastu dah ade background music da..lalalalala...since office pun da ttup,psar tani?ntah,tutp jgak la kowt..arini sye nk menembak..ciri2 jejaka idaman korang(eh,kiter la sbnarnya hukhuk)..

- mst tuff –
slalu pegi workout kat gym ,takdala membuta jer taik mta sampai sekilo sehari..
- pandai bersukan –
bola, basket, ragbi ..kalau pndai maen cngkak,batu seremban 2 dpt mrkah lbih la hihi
- bijak pandai –
xdala pndai mne,asal lpas abc kire2 aliff ba ta tu da bijak pndai da.
- ade kete –
wah,tetibe parking sport car sebijik dpn umah,kelabu bijik mta..
Lubang idung bsar mne dah tak amek pot da tyme tu..asal ngan sport car da full
mark ler tu
- pandai jamming –
guitar, bass, drum, keyboard .ni memang best..takdala nak nyanyi lari2
pusing pokok gne miming je..
- pandai buat lawak-
adela sense of humour sket,kalau tak rse cm ngah bncang masalah ngra
                                            je,siap kna buat mnit msyuarat segala,p e kes..
        - pandai programming –
bleh buat website lawa2 (yeke?eleh,org pun bole blaja,mcm dya
Sorang)

- walaupon rock tapi alim2 sket –
bleh lead solat jemaah .takdala alim sgt.cuak king segala
Cuak kalau dpt yg jelas sgt nur kat muka tu aiyakkk..nak
Gelak pun kna cover…
- berambut pendek dan kemas –
ni untuk manfaat besame,tak caye?buatla rmbut pepanjang
Smpai bole wt tocang dua tu..sah2 kna reject bakal mentua
(nk potong rmbut pun tada duit,ade at ink kawen ngan ank
ak,caitttttttttttt)

- tak terlalu clean shaved –
tinggal la sket janggut in vertical line..macho siot
- wangi –
 pandai pilih perfume
- hadiahkan bunga –
even sekuntum rose je (npe mst rose?kesian bnga laen,sye xnk rose,nk
Bnga pasu trus,bole ltak kat laman umah,lg bnyak lg bgus)
- selalu hadiahkan teddy bear –
kalo kecik bagi banyak2, kalo besar pun banyak2 gak hihi
- ingat birthday  
 mmg sadis r kalau lupa,ak sumpah jdi peti ais
- pandai amik ati mak and abah-
of coz,budi bhsa budaya kita kan..xmau kerek2 tak elok..
- sanggup teman  shopping –
 biarpun berjam-jam ,inila pngorbanan,mulia tau,lg mulia
Kalau tlong byarkan sume,wah indahnya dunia..
- bleh bagi pendapat bile ditanya-
yela,kalau tak tnya dya,nk tnya spe lg,mesin cashier?
kalau sye jdi kumbang,awk jadi pe?
.......sye jdi plik la,xkan nsem2 tetibe jadi kumbang,tipu btol...
p/s:dongeng je bnda ni,isi mse lapang,kalau taknak sesat jgn ikut..

Wednesday, January 26, 2011 9 comments

geli tulang rusuk

Yg laki MIANG,yg pompuan GEDIK

Bila iman letak kat ltut,yg alim pun bole jd antu.
dlu mrah org dating,skarang dya lalink2..
dlu geli org pnggil baby,skarang I can’t live without u bi..
dlu malu nk gedik2 syg-abg dpn org,skarang ske ati ak la awek ak ape ko nk pandang2??
dlu pntang org pakai ketat mmg sumpah kna kutuk smpai tcabut tali pusat,skarang xsedar awek pkai lg sendat…
dlu nk pegi pondok blaja ngaji abes sem ni,dpt awek baru pondok pnas la,g karok a tmpat sjuk sket
dlu sme2 kutuk org bejiwang,aisssshh xmalu ka depa tu?skarang watpe nk malu biala suma org tau..

mne pegi pndirian?dah buang kat sg congkak?mne pegi identity?da t’cmpak dlm lori DBKL?
Kompem cinta smpai mati?opssss,konpem cinta smpai syurga?ke I masuk dlu u tnggu kt luar?

I’m actually so frustrated.hampa dgn prngai laki yg xda pendirian.YOU is too obsessed with HER.and u should realize it.yeah,I noe she is vogue,gorgeous,and all that superstar to be.but is she really for u?like how I think b4,dat u r really meant 4 me?
Bak kata inchik azmir,berita tu ditulis arini bukan untuk dipaham arini jugak,isn’t it?
So now I realize,yg mungkin  I should dumped u earlier,sbab
KO NI TAKDA PENDIRIAN!


i lap u..u lap me tak?
<3 <3 <3

Tuesday, January 25, 2011 4 comments

PETUA & KEPERCAYAAN ORANG LAMA

1.jgn duduk ats bantal,nanti bisul
·         Kan tak sopan nme nyer,tmpat letak kpla same pulak ngan tempat ltak punggung,dibuatnye  tetibe tekentut tecirit  tyme landing2 ats bantal tu,,,yuksssssssssss
2.ank dara,jgn menyanyi kat dapur,nanti kawen ngan orang tua
·         Kalau dah seronok sgt  karoke kat dapur tu,smpai senduk sup pun bole jadi mic,sampai ketua la mask nasi hangit,dah tak reti masak,spe nk yg nak buat bini,haaa last2 kawen la ngan atuk selang 3 umah(pdn muka hukhukhuk)
3.ank dara,makan nasi tu bubh kat pinggan elok2,jgn mkn straight dalam periuk or bekas nasi,nanti dpt laki hitam
·         Rasionalnyer,sbab periuk nasi tu itam,tp klau mkan dlam bekas nasi wrna putih ade bunga pink,berseri-seri la suami kite ye mak?(soalan sye pde mak dlu,tk dapat jwpn,kena tazkirah ade lar…)
4.jgn makan atau minum guna bekas yg dah sumbing,nanti jadi miskin
·         Byk lagi bekas elok,nk guna bekas sumbing,nanti mlut luka ke bedarah ke,haaa kan da susah,mmbahayakan diri sndiri lerrrrrrrrrr
5.jgn bersiul wktu malam,nanti ular msuk umah
·         Bersiul tu bukan ke bnda yg tak elok,drpd bersiul baek bace sifir ke,mathurat ke…bg  nmpk sket nur kat muka tu
6.anak dara,sapu umah bersih2,kalau tak nnt dpt suami bejanggut
·         haha,ayat nk menakutkan ank2 dara dlu2,ank dara skarang da tak heran da,janggut tak janggut u nak kawen ngan I u mesti shave,ada pham??
7.kalau istri pregnant,suami jgn duduk dpn pntu,nanti istri susa nak besalin
·         mmg saintifik glerrr,give up,anyone can xplen?
8.anak dara,jgn suka duk dpn tngga,nanti tak da org pinang
·         kantoi la pemalas,ank dara duk kt dapur bukan kt tngga
(rsenyer skrang kna tuka,ank dara jgn suka duk dpn laptop,nanti xda org pinang)
9.jgn potong kuku  malam2,nanti pendek umur
·         inchik azmir ckp,ptong kuku mlm2 nanti t’ptong tgn hukhuk..tepotong jari la inchik,,
10.jgn menjahit wktu malam,nanti pndek umur
·         mlm2 nk menjahit,nmpk ke lubang jarum?nanti baju dijahit tak cantek,jari pulak free2 kna jahit ngan tuan doctor
11.jgn tegur jerawat kat muka org,nanti bejangkit kat muka sendiri
·         kan tak elok ejek2 org,nnt tuhan balas bru tau(neway,jerawat bole jangkit ke?aisssshhh)
12.ujan panas,maksudnya ade org mati berdarah i.e eksiden n so on
·         ujan panas ujan batu,geografi la ,ade kaitan ke?
13.kupu2 masuk umah,ade tetamu nak datang
·         haha,kupu2 advance kowt …(klau mak sye,dya cyap bole teka,cntoh nyer kupu2 tu tak nak masuk dpur=makcik A,kupu2 kat dapur je=makcik B),fuiyooo hebat kowt..
14.jgn pukul binatang wktu maghrib,takut jelmaan
·         yang ni sye agk curious,yela magrib2 kan jin syaitan byk bekeliaran dan betebaran,anyone yg tau,bole share2 la ye:D

P/S:tenkiu to inchik azmir,yg bagi ilham nk buat topic ni mse klas etnik td..mcm khusyuk je,padahal da nmpk ayam goreng,air tembikai,yg pentin da nmpk laptop hihihihi..
Ade byk lagi sbnarnya,selalu dgr mak story telling,tp ptg2 ni otak da slow,xdpt nk generate byk sgt,so ni jela yg ade,harap dibaca…


cucu2,nanti da besar jgn miang sgt,org miang lmbat kawen..
Saturday, January 22, 2011 0 comments

Let’s discover a few simple truths and build towards healthier and balanced lifestyle choices. Try out now! #NestleProfiler

Let’s discover a few simple truths and build towards healthier and balanced lifestyle choices. Try out now! #NestleProfiler

0 comments

seBaL

Sgt benci perasaan ni.marah.geram.benci.sedih.semua bercampur-baur mcm milo 3 in 1.tp milo 3 in 1 tu sedap.ade milo fuze,ade ice cool,ade mocca.yg ni takde.Cuma rase nk mnjerit,balik umah dan hempas muka kat katil.knapa??
Sbab sye tak suka org kcau wktu sye.ini ahad okay.Sunday.yaumul ahad.haa amek ko 3 bhsa skali ak bubuh.bia paham.igt ktorang ni budak  asrama yg pg2 kna announce trun bkumpul kt bwh blok,buat star jump,stretching segala bagai,padahal nk suruh ktorang cuci toilet,sapu café,n BERSIHKAN BILIK?hello,tu bilik ktorang,tau la ktorang nk buat ape pun,nk mnyibuk2 nape?selame ni takda lagi nmpk anak tikus,nnek tikus pun tade okay.
Keje nk mnyibuk hal org je,suka ati limpa usus besar ktorang la nk buat ape.kacau mood org pagi2,tak tau org nk stdy ke?hantu btul.
HATI SGT MENDIDIH…

I’M 20.TREATS ME AS A 20 YEARS OLD TEEN,OKAY??

marah sampai bernafas ikut telinga,grrrrr..

Friday, January 21, 2011 0 comments

kAwaN..

Awal2 pg td,pintu blik dah diserang kwn selang dua bilik merangkap kwn sekelas merangkap kwn sebotol kicap&sos,setin tuna&nutella,segala-gala la,pndek kta sharing is loving..objektif,misi&visi ktorang,nk g meround giant nilai yg xde la bsar mne pown.jd perjalanan dimulakan dgn agenda himpit-mnghimpit dlm teksi pak zainal,again huhu..selaku yg paling kcik,so syela yg kna mnyorok jgn bg teksi lain nmpk,klu x mmg mmpus la ktorang,ngan pakcik teksi 2 skali kna idup2..
Lpas mkn di kfc,ktorang lpak2 kt luar,sempat lg pgang2 kreta viva yg terpamer kt luar tu,aisssh bler la nk ade kreta sndiri ni,,sembang pnya sembang.,,ktorang didatangi sorang pakcik.nk tulis sbijik2 ape dya ckp mmg failed,sbab tlinga xdpt tngkap sgt almaklumla mta pun dah nak terkatup sbab kekenyangan..
Antara yg sempat dicapture oleh sound system tlinga sye:
“adek skolah lg ka?”
“a’ah”
“org mna semua?”(disebut beberapa ngri)
“tak2,org2 sini je pakcik”
“U mna?”
“…….”
“budak2 skolah skarang,ade yg boleh besalin dlam toilet,ni semua mesti dah ada abg kan?”
“takla pakcik,ktorang bru lg kt sni,bru taun 1.”
“budak2 n kt taun satu pun da pndai skarang,mne kira tu semual lg.even kt tnah suci pun org boleh….”
Takat tu yg smpat direcord,sbab suma pakat2 mnjeling stu sama lain,cam nk melongo pun ade,n the pak cik pun blah mcm tu je..
Mungkin dya sekadar nk beri nasihat,yg paling pnting jagalah diri,brkawan biar brpada.klu tersalah mmg tonggang tebalik la idup.


berkawan bia seribu,brkaseh nnt2 la dlu
                                                        
Thursday, January 20, 2011 0 comments

TAYLOR SWIFT - You Belong With Me (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

0 comments

YoU beLonG wItH mE











You're on the phone with your girlfriend, She's upset
She's going off about something that you said
She doesnt get your humour like I do

I'm in the room, its a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesnt like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear t-shirts
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you wake up and find
That what you're lookin for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?

You belong with me
You belong with me

Walkin the streets with you in your worn out jeans
I cant help thinking this is how it ought to be
Laughing on the park bench thinkin to myself
Hey isnt this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I havent seen it in awhile, since she brought you down
You say you find I know you better than that
Hey, Whatcha doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's cheer captain and I'm on the bleachers
Dreaming bout the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along so why can't you see?

 You belong with me

Standin by, waiting at your back door
All this time how could you not know that?

You belong with me
You belong with me
Oh I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're about to cry
I know your favorite songs and you tell me about your dreams
I think I know where you belong. I think I know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understands you?
Been here all along so why can't you see?

You belong with me

Standing by or waiting at your back door
All this time how could you not know that

You belong with me
You belong with me


Have you ever thought just maybe

You belong with me
You belong with me


0 comments

10 tips nk b’gembira





·         Jumpa kwn lama,klu dpat jmpa yg mse
 tadika sesame dlu lagi bgus
·         Tgokla citer lawak puas2,klu xgelak jugak,
tu samada org tu xpandai buat lawak
,or korang yg sumthing wrong sumwhere
·         Exercise 3x seminggu,buat la pape pown
,jogging ke tanam bunga ke
·         kurangkan tgok tv,dyorang
 pun bosan mengadap korang lelame
·         cuba pngalaman bru,contohnye mcm pegi
 mkn kat tmpat yg xpenah pegi sblum ni,
lagi pelik lagi bgus
·         carila hobi baru,join organisasi club
 n so on(yg ni cm bosn je huhu)
·         berjalan selama 20 mint dibwah
 sinaran mntari ecece
·         kejar anjing gler,klu dyorang
kejar korang pun tape gak
·         bwk2 la kurangkan movie,amalkan tabiat
 mmbace plak,bce papan tnda kt
 jalan pun tape

ade mcm muka sye kan?hikhikhik
0 comments

test color


 
Today :  
You are currently going through a very active phase of
 project building and it takes a lot of energy. Yet, you
 are acting in accordance with your fundamental values.


Your way :
You are entering a time of research, self retreat or teaching.
You are to experience a time of understanding of things

and may be some introspection. You shall also prove
 to be demanding. Don't forget to go easy on yourself.


Your strongest point today :
Your main qualities are: your intuition, your
 sense of creativity and your natural gift
to find the beautiful. You are able to find
more creative and richer solutions than most people.
You are currently driven by your determination to

 built, your capability to lead people and change
 things, as well by your constant quest for perfection.
You can also rely on your creativity, intuition

and imagination, as well as your natural energy,
your desire to build and your ability to motivate others.


Your best quality as of today is :
Your creativity and/or your spirituality.
 
Today, your creativity seems to be among the highest 6%.
Your creativity is one of your main qualities,

as well as you are intuitive and open to the subtle world.
Your creativity is currently being supported by your

determination to built, your capability to lead
people and change things, and also by your
constant quest for perfection, by your deep
 introspection and the depth of your reflections.


Your second best quality as of today is :
Your ability to take matters into your own hands.  
Today, your ability to be self determined seems
 to be among the highest 6%.
Your ongoing project represents a major

 importance for you, as well as you are a
 leader and you know how to make things change.
Your ability to make things move forward is mainly

supported by your creativity and the importance
 you give to your own ideas, and also by your
self confidence and your experience.


A suggestion :
Take the time to think and don't move too fast without
 having considered the pros and cons.
Take care of the structure and organization of your

activities and build this organization slowly,
 rock by rock, so that it becomes a sturdy environment.
Favor the stability of your emotional relations as well.


suka2 tringin nak wat test color,drpd temenung
smpai tmbus dinding,
ade gak paedah wt bnda ni kan,
so try r,
rult nyer so far almost correct la,
slamat mncuba!
 
.
.









Wednesday, January 19, 2011 0 comments

alumni??

Attention ex SMAPIANS: care to extend ur contribution to the school? Come join us at the Alumni Meeting and make ur voice be heard. May Allah grant His Blessings for our efforts. See "event" for more info. Or email me..
lupa pulak dah masuk kategori alumni hihihi..tringin jgak nk dtg,tp segan..mst rmai senior..xda budak batch pun yg join..menonong sesorang nnt pe kes,aisssh...sory madam,nnt klau sye ubah pkiran sy roger2 ye(^_^)
 
;