Thursday, March 31, 2011 0 comments
‎"Don't let someone become your everything, because when they're gone you have nothing!"
Thursday, March 24, 2011 2 comments

Taylor Swift - Back To December Lyrics


I’m so glad you made time to see me
How’s life, tell me how’s your family?
I haven’t seen them in a while
You’ve been good, busier then ever
We small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why

Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind
You gave me roses and I left them there to die

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December, turn around and make it all right
I go back to December all the time

These days I haven’t been sleeping
Staying up playing back myself leaving,
When your birthday passed and I didn’t call
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized that I loved you in the fall
Then the cold came, the dark days when fear crept into my mind
You gave me all your love and all I gave you was goodbye

So this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night
And I go back to December all the time
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile, so good to me, so right,
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry
Maybe this is wishful thinking,
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I’d love you right

I’d go back in time and change it but I can’t
So if the chain is on your door, I understand

But this is me swallowing my pride,
Standing in front of you saying I’m sorry for that night,
And I go back to December
Turns out freedom ain’t nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine
I’d go back to December turn around and make it alright
I’d go back to December turn around and change my own mind
I go back to December all the time

All the time
Wednesday, March 23, 2011 0 comments

silence that kill me

Please, I’m not a god to know everything, and I’m not an angel to make u happy all the time.

Not all things can be understood by reading textbook. Playing with heart, the easiest breakable thing, do you assume it as funny?

So please, tell me if I do wrong,  I’m waiting for explanation, not silence.

Wednesday, March 16, 2011 4 comments

dia bukan orangnya

Memerhatikan itu bukan salah. Pun bukan jenayah. Cuma satu metodologi untuk mengenali hati budi seseorang, sementalahan kaki takut untuk melangkah, menjalin persahabatan, memulakan perkenalan.

Jika dilihat dari paras rupa, mmg tak silap, sejuk mata memandang, ladies’ choice. Cool. Dia ada dunia sendiri, dan itu jadikan aku lebih kagum. Sukakah dengan dia?rasanya tidak. jantung tak pernah berdenyut lebih dari kadar biasa, kalau setakat tersenyum dan merasa sekeliling itu dah jadi musim bunga, amatlah jauh nak dikaitkan dengan perasaan cinta.cinta itu subjektif, ia tak timbul Cuma bila kita bertentang mata, ia hidup dijwa, hadirnya tak kira masa.dan kita tak memerlukan orang yang kita cinta itu ada di depan mata  baru nak merasa bisanya racun cinta.

Nyaris hanyut dalam perasaan sendiri, tapi tak mahu tersilap untuk kali kedua. Jadi lebih berhati-hati.

Ku lihat dia dari jauh.makin lama, makin tebal analisa ku.ternyata dia tak seperti yang disangka.pekertinya mmg tip top.terbaik dari ladang.tapi dia gagal dari satu aspek, dan sayangnya, aspek itulah yang paling ku pentingkan,bukan sekadar senyum bibir yang menawan.

Dia bukan pelindung terbaik.dia tak mampu nk membela diriku.diri kami,kaum wanita.jika ada yg tak setuju,endahkan saja.ini pendapatku . jujurnya, sedikit kecewa dengan sikapnya yang let it go.
Aku perlukan pelindung, bukan mat pacak sebagai teman hidup.aku perlukan teman setia, yang akan membela aku habis-habisan, bukan sekadar tunggul yang  membiarkan pendiriannya terbang bersama angin, hanyut bersama ombak.

Ternyata,dia bukan orangnya.maafkan aku.


Tuesday, March 15, 2011 2 comments

mustahil bah..

Once deleted,no UNDO session. please,stay calm in the recycle bin.



 i won’t pick u back,,,

I won’t pick u back, sbab muka ko byk jerawat,jalan tar blum siap turap pun lagi licin.

I won’t pick u back, sbab ko tu haji bakhil tangkai jering,slap2 aribulan aku makan tombol pintu kalau hidup ngan ko.

I won’t pick u back,sbab ko tu gatal.padanla selalu kna kacau ngan minah kaki bebulu halkum sejempul,,pdan muka hang..

I won’t pick u back,sbab ko tu DRAMA KING.konon hati suci mcm bru kena sental ngan chlorox,padahal perangai,sumpah FAILED

I won’t pick u back,sbab u dun noe how to respect ppl,social skills hancussss,,,mmg patut kwn ngan beruk mak yeh je

I won’t pick u back,sbab ko sgt perasan.ape ko igt ko market sgt. Kalau ko takda,gunung kinabalu dah tak sejuk lg ke?

jadi,cukup2la perasan. Aku xkan biarkan pisang berbuah nangka, tnggulah sampai ikan emas bertanduk rusa, kita=impossible.

Hati kecil ni sgt berharap si katak tua yg miang tu akan baca entry ni, dan akan get loss ke tempat asal wjudnya. Aku dah ade kura2..opsss:P

Friday, March 11, 2011 0 comments

lidya

Entry ni ditujukan khas untuk my bestie,

LIDYA RUSLI

Happy birthday.May Allah bless u always.

I miss u soooo much hak3x.miss u like crazy.
Teringat waktu kita pulun study sme.buat revision kimia cm nk glerr.magrib2 dah lari g bilik prep en.ade sesi luahan perasaan lagi biler kte dah tensen kan.

Seronok kwn ngan ko.dah la cute.mulut tu,pot pet pot pet.kalau ko xda,aku rse mcm hilang catalyst  nk study.

Lagi2 bile ko gelak.wah,indahnya dunia.

Skarang dah jauh,aku pun dah terperngkap kat usim ni.paling x bole blah bile ko nasihat ak jgn buat prangai kat sini.okayyyyyy,ak promise ak jadi budak baik.tp kte nk change after kahwin kan?hehehe..

Btw,gembira tgok ko dgn sadiq.moga bahgia selalu,aku rse aku mkn nsi minyak kat umah ko dlu,bab turn aku lmbt lagi.

Happy birthday to you..
Happy birthday to you..
Happy birthday to lidya..
Happy birthday to you….

With love,
Teqa comeeell

wlaupun kuyu,masih ayu


igt x wktu kite escape g dwn,sbab nk tgok ko maen gitar?



cute forever
0 comments

aDiWaNa

Kring2..kring…klasik gler ringtone nset,whatever la..                                                    

Wana:ooi,ko tulis order mak nab tdi gne tlisan Braille ke hape??

Mail:mngigau ape pulak ko ni..asal?dlam polistrin ko ade msin Braille ke?bgus jugak ko tlan bnda alah tu,bg senyap 2 ari pun dah bersyukur dah seluruh alam,,hahaha

Wana:sengal ko mail.ak rse ko dah lme xmkn selipar.

Mail:mmg xpenah pun.kt skolah kte ni ko je yg extravaganza suke telan bnda plik2.

Wana:okayyyy,enuff..aku dah tak larat nk belok2.byk sgt selekoh ckp ngan ko ni.

Mail:okayyy dear,kte guna highway.

Wana:eeeuuuuuww,geli bulu idung aku.ni haaaa,,nasi pataya ak mne meh?asal ak dpt nsi greng ikan masin xckup sifat ni…ko tlong Tanya member2 ko yg order skali td.lg  5 mnit jmpa kt tmpt td.byeeee..

Mail:wooiii2,jap..mak aih…mmg dasar minah bullet train,org blum abes ckp lgi,antu btul..


“haaaa,,,bejanggut dah aku tnggu ko.mne nasik aku?cpt2,,aku kalau…papppppp….pantas tgn mail mnutup mlut wana dgn buku rujukan chemistry yg kbetulan ade ditangannya masa tu.ntah buku spe pun dya tak tau.tak penting.yg penting minah ni berenti becakap kejap.

“cik wana.huh,senyap pun ko.meh dgr bebaik.disebabkn hujah ko yg berliku2 kt phone td, aku x sempat nak selamatkn nasi ko.org yg termakan nasi pataya ko krim salam.dya ckp,mkn jela nsi dya tu,xda racun tikus pun.”

Kepala wana dah berasap mcm dpur gas tebakar dah tyme tu.ikutkan ati nak je dia lempang si mail ni.

“wah2,sedap rse ajinomoto je,,,spe makhluk betuah tu?dah la kebas nasi aku.eeeeeee,,sengal…”

Belum sempat kepala nak mendigest idea seterusnya, dan si mail dah sedia nak cabut, muncul sorang mamat .dari mana?ntah,yg pasti  saudara sehomosapiens.baru pkul 9.30.hantu blum siap pkai costume lg.yg pasti.mamat tu bawak sumthing.POLISTRIN.

Tanpa sepatah kata,polistrin dihulur.wana macam kena pukau.tngan lurus je amek polistrin sbijil mcm robot abes bateri.mamat tu pulak,elok je blahh…

Cut!scene bisu dah abes.

“eh,ak rse dya la yg paling awal abes mkn td.bia beno mmat ni.”

“hahaha,,see?ko mmg,sengaja jeles ngan aku.saja xnk bg ak mkn kannn…jap,,”

Muka wana berkerut tiga puluh ribu.asal polistrin ni ringan sangat.hazihi musykilah kabirah.

Saudari yg banyak bicara.maafkan saya sbab nasi saudari dah selamat bersemadi dalam perut saya.mungkin sekarang dah bersedia untuk digestion process.saya Cuma mampu melihat dari atas seksaan yang terpaksa mail lalui.Cuma tulang2 ayam dan kulit udang ini yg dapat saya pulangkan.

Sekian.selamat hari raya,maaf zahir batin.

Untuk saudari yang banyak mulut.

Muka wana merah padam. Mail,dah pecut awal2.
********************




2 comments

aku , lavena dan suk yik

Selepas 2 jam berjuang di kelas dr.nik norma,akhirnya saat2 nak kibarkan bendera kemerdekaan pun tiba.smpai kat bilik,dgr my rumate membebel kejap coz pnggan dya missing in action.nk ckp kat dya,”dah jdi piring terbang la tu”,tp Cuma tersekat kat celah anak tekak,sangkut kat gigi geraham.mau aku kena jurus silat ngan budak tu nnt.

Seperti biasa,ptg yg dah tak berapa indah sbab dah diSPOILKAN oleh klas kimia@kelas rela dalam paksa,pemeriksaan rutin/berkala FB dijalankan.membelek gmbr2 lama.OMG,buruk btul muka aku bergambar,I hate taking pictures.eventhough somehow,I look like an artist.plis,bg la cadburry sedozen pun.rather mnyorok bawah katil dari tngkap gmbar.

Smpai pada gmbr di matriks,opppsss..damn miss them sooooo much.especially..



 See?baju pun nak dekat sme kaler kan?kamilah SONGSANG huhu…dimana ade lavena,disitu ade atikah.
Taste sme,level mlas pun sme,until calon suami pun sme,,,ooooh plisss lavena,return him back to me:P


Sunday, March 6, 2011 4 comments

open day~happening~

Satu bebanan dah lepas.open day fst 2011.dlam penat ade seronok.seronok tgok gelagat org,kawan2,dan aku sendiri.tak terkecuali scene membelasah body guard aku,sapik syaifudin.padan la muka,yg g kacau ak nak bejiwang apehal..sory abanggggg...

Tak terkecuali,saat2 dikelilingi budak2 tadika dan cupcake.muka yg comot.kalut kesana sini.tp yg pasti,hati puas sbab finally kami dah did a good job,yeahh!

Sblum terlupa,nk sampaikan sekalung budi,pada insan2 tertentu yg mmg bnyak berbudi,dgn tnggalkan kami rakan2 sekelas korang  berpeluh sakan uruskan booth,whereas,anda bergembira dgn kluarga atau bermaharajela di kolej kediaman.well done.moga skap JUAL IKAN  korang ni akan dirahmati.lagi2 yg tak tunjuk muka sbab nk study bio & kimia untuk test bsok.hrap2 ilmu yg msuk kat kpala korang tu berkat.

Our course dpt adiah untuk pameran terbaik.satu tepukan untuk akmal & aini,yg siapkan belon2 diawal pagi semasa aku sgt lah xlarat nak berpijak di bumi fst ni,smpai double tape dpan mta pun tak nmpak.

3 hari yg berlalu,bukan pnat yg patut dikenangkan.juga rakan2 yg tak muncul2 smpai wktu penutup.
Ukhuwah yg terbina,senyum & gelak tawa,akan terpahat dijiwa~~

Wednesday, March 2, 2011 6 comments

don't deny it

Pernah alami situasi ni?

Ppl said,u’r falling in love.

Tp,u sendiri tak tahu,”since when?”

Ada beberapa kemungkinan.

Pertama,orang  yang mngeluarkan fakta tu mungkin tersalah anggap.
Dua,u sendiri tak sedar dengan perasaan u.
Tiga,u tau tapi buat2 tak tau.

Dalam satu situasi,mse tngah window shoping kat mid,ataupun excited ngan promotion kat tesco nilai yang baru bukak tuh,tibe2 ternampak sorang awek manis,muka pnuh dngan nur iman(macam saya),,tapi…jalan tempang,,,

Then,ppl will start making their own assumptions.well,macam tak paham,Malaysia,pnuh dngan budaya,penuh dengan gossip,tnpa gossip siapalah kita kan.

“kesian,ccat dari lahir ke”

“eksiden la tu,kesian muda2 dah jalan senget”

“2 kes ikut boypren merempit la tu,,jatuh moto,xpasal2 tempang sebelah”

“ground floor tesco licin.tadi aku nmpk makcik cleaner ngah  pulun mengemop.ade ank org tekencing dlm seluar”

“seluar dya koyak.cover la tu”

1,2,3,4,5…ckup dngan rmalan2 kaji cuaca oleh insan2 terpilih diatas.

So,yg mne btul?

Tnya pada tuan punya badan.

“adik,kaki kenapa?”

Amek ko,kasut ak dah tecabut setengah dah tapak dya,mau ak tak jalan menyeret.yg pandang2 ni nape?xpenah tgok orang cun sikit dari dya.mula nak jeles.mentaliti2.

p/s:my own situation,little bit complicated dari ni.xbole la crite.cm wt sidang media pulak kalau cananng kat sini.btw,ppl can change with time.feeling also.so,don’t ever deny it.peace!~~


Tuesday, March 1, 2011 0 comments

bukan niat nak salahkan takdir

01.03.2010.
Kemuncak kemarahan.sakit hati dah tak boleh nak digambarkan.ini ke takdir?

Why must I end up wasting my life HERE??

Aku tak suka tempat ni.semuanya.ari2 penuh dengan tekanan.ada segelintir kawan,aku bersyukur.selebihnya,talk to my hand.visi dan misi cuma dalam kertas.jawatan cuma untuk carta organisasi.duit yuran?untuk lengkapkan takwim tahunan I think.

Aku rindu hari2 yang dulu.heading to wherever  I wish.talk as louder as I can.dress as simple as I want.do anything that comes across my mind.and laugh..

Makin banyak hari yg berlalu,makin kuat hati salahkan takdir.takut.bimbang satu hari,akan menyalahkan  yang di atas.cemburu.kawan2 lain menikmati hidup masing2,aku,terikat tanpa tali.terkurung tanpa pagar..

Orang sibuk bercakap soal sensitiviti, pemikiran, hak, melihat jauh di dunia luar.konon di luar sangat mencabar.mentaliti,yang jauh sibuk dicanang,kat depan mata,buat2  tak pandang.
Adakah keadaan akan berubah?
 
;