Friday, February 4, 2011

aku dan paku pakis

Hampir 10 minit jugak la aku tawaf.sinki-peti ais-meja dapur-pisau-kuali-dapur gas-EMAK!

“mak,balik a pleez,tatau nak masak pe ni”..mmg suara da segedik boleh merayu isk3x..

“hahaha!mne boleh.mak kat kenduri nih,masak je sendiri.cik ijan mne?”mmg gelak kejam mak aku ni,aissshhh..proses rayu merayu berlanjutan smpai bateri enset dah kong,kaki dah lenguh,mak pun dah penat gelakan aku.kputusan hakim.muktamad.ak kena masak sendiri.slalunyer takda hal pun.sbab aku da spare aym crispy,wedges,nugget,kntang goreng,karipap segera,magy,yg terbaru,satay pun ade…

Tp yg disaster nyer arini,pakcikku tibe2 menonjolkan muka&batang idungnyer,termasuk perut yg tak berapa buncit..aiyoooo,nak tak nak kena la masak style anak dara sket,takkan telur mata kerbau sepet tu je aku nak hidang..

Setelah berhempas pulas,lama jugak nak pikir,sayur ni masak slalu masukan btang skali ke tak eh?nak slot tergempar berita terkini nyer,makcik aku pun terkial2 nak siang ikan keli,takut melompat balik kata nyer,alahai…

Nak tak nak,muka kena maintain cool,gaya mesti ade,yg pnting skill….tapi….

“nah,tak payah masak.abah dah beli lauk siap.abah tak percaya ko mask,tkut food poisoning.”ekeleh,belagak punya adek,selimut ko pun aku yg lipat tau,hampeh..ak campak ko kat kat kandang buaya tembaga darat mix pan asian bru ko tau pkok durian tnggi ke rendah..

End of story nyer,abah beli syur pucuk paku mask lemak,dan aku,masak sayur  tumis pucuk paku.

Bagai pucuk dicita ulam mendatang,ABC pun ade,mmg sayaaaaaaaang sgt kat abah,harap2 bakal imam aku pun macam ni,amin:D

5 comments:

hudhud cool said...

hahahhahahahahahahaha....(stil xpuas gelak)hahahahakz...
weyh...aq pn glabah cm ang gak kalu owg dtg...
gabra kot beb...smpai air pon tatw mnis ke x weh...gila...suma tubuh bdan rsa x brfungsi kot...
cmna nak kawin ni...huhu...

ainieza_1110 said...

sama!! yg aku tau, aku paksa gak mak aku balik kalau keadaan cmnie. hahaahhaha...

teqa said...

huda:hihi,tau tape..ak pnyer kardiovascular dah nk meetup tdi..medulla oblongata ak lg a..adrenaline fuhhh,glerr ah..dah rse mcm kambing kna sumpah jdi katak..

ainie:haha,,,msalahnyer,mak ko nk balik tak?mak ak tak nak,2 yg ak melompat melolong tu..

mugp0oh said...

hahahhh,...da g kursus kawen an,.pasnie g kursus mmasak lak ye,..cik D..

teqa said...

haha..mne ade..xg pun la..xperlu kowt g kursus masak,klau sume org pndai masak,spe nk bli lauk kat kedai,kesian dorang..idup kna saling membantu kan:P

Post a Comment

 
;