Sunday, January 30, 2011

jauh bau bunga,dekat bau tahi..

mse kecik2 dlu,mmg hfal peribahasa ni untuk score A UPSR je..ble da bsar,tp org still pnggil kecik jugak hihi..bru lah tau kegunaan peribahsa ni..
·         Org2 yg bru kawen,dlu mse cnta jarak jauh mmg IMY & IMYT –ILY &ILYSM..wah2 mmg dnia mcm kter yg pnyer..klau salah sorang kentut bau kuning tlur pun rse cm bau perfume HUGO BOSS jer..kalau bole cm nk sruh kentut lg kan..ble da kawen,ckup 1 bulan jer  blom kentut pun da bau bsuk..apatah lg kalau tlan petai,jering,durian,…snggup stay kat garaj drpd duk dkt kan..am I right?pndai2 je..ckp mcm org da 12 taun kawen,piiirah…


·         Besfren:mse kt hostel mmg blik dya blik kte blik kte blik dya la..sehati sejiwa,sekicap seCOLGATE,,,kalau dya nanges kter yg kuar ingus..1 ari xdtg blik mmg idup rse tak sempurna..tp bler da duk serumah..aaaiiii…kalau bole nk pagar tndakan kwasan jajahan..TV tu kalau bole belah dua mmg syok a…magy dlu mkn semangkuk skarang ko cium bau je,kdkut,nk magy beli a sndiri..

·         Adek beradik:ibarat air dicincang tak kan putus,tp sye cincang air batu ptus je..siap bole buat milo ais lg…mse sorang duk kat johor sorang duk kat kedah,alahai…balik rya mmg nanges2 rndu teramat..terserlah la kseh syg yg tulus ikhlas tu..ibarat ombak dan pantai..kasut dan tapak kasut..pntu ngan tpmbol pntu..tp ble umah da dekat2..rse cm nk baling batu bata je kt tngkap umah abg tu..tanah sekangkang ank kera lahir pramatang pun nk jd isu mahkamah,untung tanah tak dpt,duit abes byr lawyer je.


p/s:ini pndapat sye,klau setuju bgusla..tak setuju,I dun care hihihi…


maaf,bunga kaktus tak masuk senarai ye..bnga kaktus mne ade bau,,ngek btol spe yg ltak ni..(adek ak)
                                             

4 comments:

hudhud cool said...

aq bkn spesis bnga taik aym ni....haha...

teqa said...

haha..sbab ko advance..bnga taik lembu..

hudhud cool said...

cis...itu lbih truk....
kuag asam tol...ye la...aq kasi ko bnga mwar la...
cpt je layunya...muahahahahahaha...

teqa said...

org yg melihat mwar pde bnga nyer,xkan penah bersyukur dgn ape yg dya ade..sukakan harum mwar,ble mwar layu,xkan ade lg wangianyer..sukakan mekar mawar,ble mwar layu,yg ade cuma kelopak kusam&suram..tp klu sukakan mwar kerana knangan yg ade padenye,mwar akn sntiasa indah& harum dihati..ppl change,but memory don't..hehe,amek ko huda..tbeliak bjik mte ko,ak sure..

Post a Comment

 
;